spaghetti

9e presentatie: KANAL Dreams: Malika Aberkan

Malika Aberkan is een jonge vrouw (27 jaar) met pit. Een werkende moeder die elke dag droomt, over haar eigen leven en dit van haar kinderen.

Waarvan droomt zij?

Ik ben Malika Aberkan. Ik ben een werkende moeder. Ik ga je vertellen over mijn droom. Over hoe ik geloof dat moederdromen werkelijkheid kunnen zijn.

Ik heb mijn eigen droom, die niet veel zal verschillen van die van andere volwassen vrouwen; het betaalbaar huisje-tuintje-boompje-model, waar ik liefde, geluk en gezondheid kan vinden, alsook onderwijs en vorming voor mij en mijn kinderen. Ik wil een goed rolmodel zijn voor mijn kinderen, en een verschil maken in hun leven. Ik wil hun discipline bijbrengen en grenzen stellen, waarbinnen ze gelukkig en ondernemend kunnen zijn. Dit alles wil ik combineren met mijn functie als werkende moeder. Ik moet mijn tijd verdelen tussen mijn werk, mijn kinderen, mijn partner, en mezelf. Dit kan omdat mijn kinderen in de stad een sociaal netwerk opgebouwd hebben, waar ze op kunnen terugvallen, door onderwijs, naschoolse activiteiten, Arabische lessen.

Ikzelf ben een dromer en een vechter. Dromen zijn heel belangrijk – zelfs de kleinste dromen - omdat ze je een doel geven. Wat mij gelukkig maakt, is dat in de stad waar ik woon zoveel initiatieven zijn, die trachten mensen van verschillende achtergrond, cultuur en religie samen te brengen.

Je moet in deze maatschappij alle kansen grijpen en iets van je leven maken. Zichzelf mogen ontwikkelen is een geschenk, zo heb ik het zelf ervaren. Ik tracht mezelf steeds te motiveren om meer te doen, te blijven vechten voor mijn dromen. En zo merkte ik dat mijn grootste droom eigenlijk al is uitgekomen. Ik heb liefde, geluk en gezondheid gevonden, alsook onderwijs en vorming voor mij en mijn kinderen. Enkel over dat huisje langs het kanaal zal ik nog even moeten dromen.