spaghetti

Delicious Kanal

We zetten het project verder dat werd opgestart in 2011 en tijdens Festival Kanal 2012 leidde tot een eerste Delicious Kanal markt, eetstandjes onder de monumentale structuur van Foto Kanal op het Sainctelettesquare en de Ninoofsepoort. 18 lokale socio-culturele en socio-economische organisaties namen deel. Er werden balletjes, soepen en pannekoeken met smaken van over de hele wereld verkocht aan het festivalpubliek en de toevallige passanten van de autoloze zondag. Het project was een succes. Goede verkoopcijfers en enthoesiaste marktkramers en "proevers".

In 2013 en 2014 ontwikkelen we dit project verder. Hoe kan er via de meest eenvoudige communicatie (deze van de buik) een boeiende interculturele uitwisseling komen? Hoe kan samen eten en van elkaar "proeven" een betere dialoog tot stand brengen? Hoe kan er gewerkt worden rond gezond en "lokaal" voedsel? Hoe kan er promotie gemaakt worden voor de lokale middenstand met "restaurants" en eten van over de hele wereld.

Delicious Kanal 2012 was het resultaat van een samenwerking met : Arthis, bon, LINK = Brussel, Caritas International, Chez nous / Bij ons, Cosmos Dienstencentrum, Formosa, Forum, Heksenketel / Atelier Groot Eiland, Le Cactus, Le Petit Marmit'ime, Les Uns et les Autres, Molenbeek Formation, Le Toucan, Les Jardins de Pomone, Sapori Mediteranei, De Welvaartkapoen, Atrium

 

festival kanal2012JeanneRouxhet6

 

delicious 2