spaghetti

Foto Kanal

Dit project startte begin 2010 in samenwerking met Kurt Deruyter en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling (ATO). Het betreft een traject rond stadsfotografie en een vorm van stadsbiografie.

 

Expo FOTO KANAL 2010 - Je suis le plus beau du quartier

In 2010 trok fotograaf Kurt Deruyter foto's van jonge en fiere “kanaaljongeren”. Het resultaat vormde een monumentaal parcours van Tour & Taxis, doorheen diverse stadswijken langs het kanaal tot aan de slachthuizen van Anderlecht. Dit eerste project kon op een zeer ruime en sterke waardering rekenen van het publiek en de partners maar ook van de lokale jongeren. Het was de eerste keer dat ze op deze respectvolle, waardevolle en « monumentale» manier een plaats innamen op de stedelijke openbare ruimte.

Meer info ...

 

Publicatie FOTO KANAL 2010-2012 - Beelden en realiteiten van jongeren in Brussel'

In het najaar 2010 startte Kurt Deruyter met een intensief traject met 9 jongeren. Ze gingen op zoek naar hun voorbeelden, hun realiteit, hun verhalen, … over de stad van vandaag en morgen. Dit intensieve werk resulteerde in een mooi boek.

Meer info ...

 

Expo FOTO KANAL 2012 - Icons

Tijdens de zomer 2012 was er op 4 plaatsen een monumentale fototentoonstelling te zien met foto's van jongeren en hun iconen, hun voorbeeldfiguren. Onder begeleiding van Kurt Deruyter gingen de jongeren op zoek naar hun iconen en indien mogelijk lieten ze zich fotograferen, samen met deze persoon.

Meer info ...